🥖לחמניות ענן
📝 מצרכים:
📌 בקערת מיקסר שמים: 3 כוסות קמח לבן מנופה | כוס קמח כוסמין מלא מנופה | כף שמרים יבשים | 2-3 כפות סוכר חום
📌 להוספה בהדרגה: קצת פחות מכף מלח (מומלץ כפית) | שליש כוס + 2 כפות שמן | כוס + רבע כוס + כף מים קרים
👩🍳 אופן ההכנה:
1️⃣ מפעילים את המיקסר עם וו לישה למהירות איטית ומערבבים כדקה.
2️⃣ מוסיפים בהדרגה תוך כדי שהמיקסר פועל: מלח, שמן ומים קרים.
3️⃣ לשים עוד 12 דקות עד שמתקבל בצק רך.
4️⃣ לשים מעט בידיים, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעליו מגבת.
5️⃣ מתפיחים כשעה ו-40 דקות במקום חמים.
6️⃣ מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מקפלים פנימה ליצירת כדור מתוח.
7️⃣ מניחים להתפחה שנייה 25 דקות תחת מגבת.
8️⃣ (אופציונלי) חורצים חתכים קטנים בצידי הלחמניות עם תער קטן.
🔥 שלב האפייה:
📌 מורחים ביצה טרופה עם מים קרים וסילאן, ניתן לפזר שומשום.
📌 אופים ב-190° כ-25-30 דקות עד שהלחמניות שחומות.
📌 מוציאים כשהלחמניות רכות ואווריריות מבפנים.
💡 טיפים:
✅ נשמר במקרר עד 3 ימים, ניתן להקפיא.
✅ מתאים לכריכים למסגרות ולשימוש יומיומי.