בואו נשים את הדברים על השולחן
זאת לא רק ארוחת החג,
פסח הוא חג מלא פיתויים.
?איך עוברים אותו בשלום
קודם כל המספרים
אתם יושבים?
במצה רגילה אחת יש כ-140 קלוריות, כמו בשתי פרוסות לחם (היא גם לא משביעה כמו פרוסת לחם, ולכן סביר להניח שאנחנו אוכלים יותר מצות ביום מאשר פרוסות לחם).
עוגיה אחת של פסח, קוקוס או בוטנים, מכילה כ-100 קלוריות.
קיינדלע תמים אחד מכיל כ-100 קלוריות.
מנת גפילטע פיש מכילה 250 עד 400 קלוריות.
בכוס יין אדום מתוק יש 170 קלוריות לכוס.
בפרוסה קטנה של עוגת שוקולד כשרה יש 150 עד 200 קלוריות.
באגוזים יש 500 עד 600 קלוריות ל־100 גרם.
מבט זריז על שולחן ארוחת החג - המצות והחרוסת, בארבע הכוסות, המנות העיקריות והעוגות לסיום, מגלה לנו שהערב החגיגי הזה יכול להביא להגיע בקלות ל- 3000 עד 4000 קלוריות.
אז מה עושים?
נושמים עמוק, וקוראים את רשימת הטיפים שלנו-
הכירו בעובדה שמזונות פסח הם, ברובם, עתירי קלוריות.
שאין טעם בהתנזרות: לא נגיד לכם להמנע מהארוחות המשפחתיות ומהקניידעלך שאתם אוהבים, אבל גם לא תקבלו מאיתנו רישיון לאבד את הגבול ולומר לעצמכם "אחר כך דיאטה" (זוכרים שתיכף מגיע הקיץ, נכון...?) מה כן? – גבולות ומינונים. למשל: בליל הסדר, בחרו פריט אחד מכל "קטגוריה": צלי או עוף, אורז או תפוחי אדמה, לפתן או עוגה. על השאר פשוט וותרו.
ועוד טריק- כדי לא להמצא כל הזמן ליד השולחן העמוס מכל טוב, קומו ועזרו למארחים.
- ולמחרת? אל תכנסו למשטר דיאטתי חריף ומיידי. הגוף ידע לווסת את המשקל לבדו, בהנחה שארוחה כבדה כמו בליל הסדר היא אכן אירוע חד פעמי.
- מה טוב יותר ממצייה בבוקר? – אין כזה דבר. אבל אפשר להכין ורסיה דלת קלוריות יחסית, משתי מצות, 2-3 חלבונים (לבן של ביצה), מעט מים וחלב ולטגן במעט ספריי שמן.
- ארוחות החג - אין צורך לאכול פעמיים ביום ארוחה מלאה ובשרית. אם הוזמנתם לארוחת ערב חגיגית, אכלו ארוחה קלה בצהריים כדי לאזן את מספר הקלוריות היומיות שלכם.
- היו מציאותיים: אם אתם בדיאטה, סביר להניח שלא תצליחו לשמור על קצב הירידה הרגיל במשקל בשבוע החג. מצד שני, גם לא כדאי לשבור את הכלים ולהשתולל, כדי שתוכלו להמשיך הלאה בקלות אחרי החג.
- משוגעים על מציות, אבל לא ממש מתים על העוגות של פסח? – החליטו מראש על מה שאתם לא יכולים בלעדיו ועל מה שאין לכם בעיה לוותר עליו. לא חייבים לאכול את עוגיות הבטנים אם לא ממש אוהבים אותן, גם אם הן הוגשו לכם בסיום הארוחה.
- אל תוותרו על שגרת הפעילות הגופנית שלכם, גם בחול המועד.
ולא נסיים בלי מתכון
לחמניות של פסח (100 קלוריות ליחידה: פחות ממצה!)
מה צריך?
♦ ארבע ביצים מופרדות
♦ כפית סוכר חום
♦ כוס וחצי קמח מצה, מנופה
♦ כוס וחצי מים
♦ ארבע כפות שמן
♦ כפית מלח
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות),
ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים עם קמח המצה, המים, השמן והמלח.
מוסיפים את הקצף למערבבים בעדינות בתנועות קיפול, עד לעיסה אחידה.
יוצרים תלוליות של 2-3 כפות מהעיסה על נייר האפייה שבתבנית.
אופים 45 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.
מוציאים, מצננים ומגישים.
חג שמח!