שנות הילדות וההתבגרות הינן חשובות מאוד לבניית מסת העצם ולכן יש חשיבות גדולה לצריכת סידן מספקת בגיל זה.
המקורות העיקרים לסידן בתפריט הינם מוצרי החלב.
הסידן קיים גם במזונות נוספים כמו- כרוב, ברוקולי, סרדינים, שומשום מלא, טחינה, תפוזים ושקדים.
לרוב על מנת להגיע לכמות הסידן היומית המומלצת יש צורך לאכול 3-4 מנות של מוצרי חלב ביום.
מצורפת בהמשך טבלה של תכולת הסידן במזונות שונים.
במידה והילד אינו אוכל מוצרי חלב, מומלץ להתייעץ לגבי מתן תוספת סידן
תכולת סידן במ"ג במזונות נבחרים
מקור במזון |
גודל מנה |
כמות סידן למנה (מ"ג) |
חלב 3% או 1% |
240 מ"ל = כוס |
240 |
חלב מועשר בסידן 3% או 1% |
240 מ"ל = כוס |
430 |
משקה חלב בננה/ מוקה/שוקו |
240 מ"ל =כוס |
220 |
חלב עיזים 3% שומן |
240 מ"ל = כוס |
288 |
גבינה לבנה 5%/קוטג' |
125 גרם– חצי גביע |
125 |
גבינה לבנה 5% מועשרת בסידן |
125 גרם– חצי גביע |
200 |
גבינה מותכת, ביס (תנובה) |
20 ג' = יחידה |
130 |
גבינה צהובה עמק 28% שומן |
30 ג' = פרוסה |
200 |
גבינה בולגרית 5% |
50 גר' |
135 |
גבינה צפתית פיראוס 5% |
50 גר' |
280 |
לבן או גיל 3% שומן/יוגורט |
150 ג' = גביע |
165 |
ריויון 1.5% שומן |
240 מ"ל = כוס |
265 |
משקה סויה 3% |
240 מ"ל = כוס |
316 |
מעדן סויה, אלפרו |
125 ג' = גביע |
125 |
טחינה גולמית |
1 כף |
220 |
כרוב סיני |
100 גרם |
92 |
שעועית ירוקה/ברוקולי מבושל |
100 גרם |
50 |
תאנה יבשה |
2 יחידות |
75 |
תפוז |
1 בינוני |
80 |
שקדים |
10 יחידות |
30 |
שעועית לבנה מבושלת |
100 גרם |
60 |
דג סרדין משומר |
1 יחידה גדולה |
70 |
כמות סידן יומית מומלצת לפי גיל
גיל (שנים) |
סידן (מ"ג) |
1-3 |
500 |
4-8 |
800 |
9-18 |
1200 |