אם כבר זמן משפחתי אז אין כמו ארוחה משפחתית לדבר על חוויות היום, לשים בצד את המדיות למיניהן (ספויילר לאחד הטיפים) ולעודד אכילה יותר בריאה.
6 טיפים לארוחה משפחתית בריאה ומזינה יותר:
- לגוון את הרכב הארוחה – לכל משפחה יש את המאכלים ש"הולכים" יותר חזק וכאלה שפחות. אם נמשיך להציע את המאכלים הפופולריים כחלק מהאפשרויות הרי שהסבירות שבני המשפחה יבחרו לאכול דברים אחרים תהיה קטנה יותר. קיים מגוון רחב של מאכלים בריאים אותם ניתן ורצוי לשלב בתפריט היומי כדי להעשיר ולשפר את איכותו.
- לא להגיש/ להכין כמויות מזון עודפות – אנחנו בדרך כלל יודעים כמה המשפחה שלנו צורכת בארוחה. יחד עם זאת בחברה הישראלית קיימת נטייה להכין בעודף. הגשה והכנה של כמויות גדולות עלולה גם לגרור אכילה של כמויות גדולות ובעיקר מיותרות. אז נכון שלפעמים התכנון הוא שיישאר גם למחרת אבל עם היד על הלב, זה קורה בפועל?!
- לשלב ירקות – ירקות עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים וחשוב לשלבם בתזונה היומיומית שלנו. אם נניח ירקות על השולחן הסבירות שנאכל מהם תהיה גבוהה, על הדרך גם נאכל פחות באופן כללי ובכך נמנע מצריכת קלוריות עודפות. כמובן שירקות יכולים להופיע בכל צורה, לדוגמה: מרק, ירקות מבושלים, סלט, או סתם ירקות חתוכים.
- להימנע משתייה מתוקה – באופן כללי מומלץ להימנע משתייה מתוקה אבל בזמן הארוחה (בדומה לירקות) מה שנניח על השולחן זה מה שנשתה. חשוב שתמיד יהיו מים על השולחן. במידה וקיים קושי עם מים ניתן להוסיף נענע ולימון או פלחי פרי אשר גם יוסיפו לטעם וגם יגרמו למים להראות אטרקטיבית יותר.
- לא לאכול עם מדיות – אכילה מול או ברקע של טלוויזיה וטלפונים חכמים מסיחה את דעתנו מהאכילה, גורמת לנו לאכול מהר יותר, ללעוס פחות ובסופו של דברים לאכול כמויות גדולות יותר שלא לצורך.
- לא כל ארוחה מחייבת קינוח – מעבר לכך שרוב הקינוחים עשירים בקלוריות, סוכר ושומן רווי, הידיעה שבסוף הארוחה מחכה קינוח הרבה פעמים מעודדת אכילה מהירה יותר והצהרת שובע מוקדמת יותר (במיוחד אצל ילדים) על מנת להיות "זכאים" לקינוח. מצב זה יגרום לצריכה פחותה של מאכלים מזינים וצריכה מוגברת של מאכילים לא בריאים.