8 טיפים תזונתיים חמים לחורף קר
מכירים את העלייה במשקל בתקופת החורף?
ברור, מי לא.
בואו נבין למה זה קורה, ואיך אפשר, למרות הכול, להימנע ממנה.
אז מדוע זה קורה?
פעילים פחות - בחורף ישנה ירידה משמעותית בכמות הפעילות הגופנית שמבצעים בהשוואה לחודשי הקיץ. קשה לצאת מהבית לאימון כשקר בחוץ או כשיורד גשם ולכן נשארים בבית מתחת לשמיכה או מול הטלוויזיה.
אוכלים יותר ושותים יותר- אוכלים יותר ושותים משקאות חמים ממותקים כמו סחלב, שוקו וסיידר חם. כל אלו יובילו בטווח הארוך לצריכה עודפת של קלוריות ולתהליך הדרגתי של עלייה במשקל.
שותים פחות מים - יש ירידה משמעותית בכמות המים היומית. פחות חם לנו, תחושת הצמא מורגשת באופן פחות חד ואנו מזיעים פחות. כל אלו מובילים לשתיית מים נמוכה מהרגיל ולפגיעה בתהליך הירידה במשקל.
בואו ננסה לאמץ את הרגלי האכילה הבאים בחודשים הקרים-
1. להקפיד על שגרת אימונים רגילה-
נסו לקבוע את האימונים בימים שבהם אין צפי לגשם או מזג אוויר חורפי כך שלא יהיו תירוצים. נסו לקבוע אימון משותף עם בן הזוג או חבר לעבודה כך שהשותף לאימון ידרבן אתכם גם הוא לצאת להתאמן. בימים של גשם וסגריר אפשר להתאמן גם בתוך הבית.
2. נקפיד על שתיית המים-
צאו עם בקבוק מים אישי מהבית ותוודאו שמילאתם אותו מספר פעמים, נסו לחלק את צריכת המים היומית לאורך היום גם אם לא חם ולא מרגישים את תחושת הצמא. אפשר לגוון את המים ולהכניס לתוכם פלחי פירות הדר, עלי נענע או לימונית, פלחי מלפפון ועוד לשם הטעם. מומלץ להגיע לצריכה של 10-12 כוסות מים ליום.
3. נשלב בתפריט החורף גם מרקים מחממים המעניקים תחושת שובע.
התמקדו במרקים שמבוססים על ירקות כמו קישואים, גזר, בצל וסלרי מהם ניתן לאכול כמעט ללא הגבלה. בתוך המרקים ניתן לשלב גם מעט דגנים כמו גריסי פנינה, כוסמת, שיבולת שועל או קטניות כמו עדשים, אפונה ושעועית כדי להגדיל את תחושת השובע. התמקדו פחות במרקים שמבוססים על פחמימות כמו בטטה, דלעת ותפוחי אדמה. זכרו, אם אתם מוסיפים מרק עשיר לארוחה וותרו על הפחמימה שבצלחת .
4. נעלה את צריכת הירקות המבושלים-
בחורף קשה מאוד להתמיד בשגרת האכילה של הירקות החתוכים או סלט הירקות הטרי שלנו. לכן, נסו לצרוך את הירקות בשיטות הכנה אחרות ומחממות כמו: בישול, אידוי, אפיה בתנור ללא כמות גדולה של שמן. נסו לשמור על צריכה גבוהה של ירקות כמעט כמו בחודשי הקיץ. אפשר להכין מגש גדול של ירקות בתחילת השבוע עם כרובית, ברוקולי, חצילים, קישואים, פלפלים פטריות, בצל ושום, לאפות בתנור ולאכול לצד החלבונים והפחמימות.
5. משקאות מחממים-
נחליף את המשקאות הממותקים כמו סחלב, שוקו, צ'אי, סיידר חם ממותק -במשקאות דלי קלוריות. אפשר לצרוך תה צמחים או תה ירוק, חליטות שונות, קפה על בסיס שאינו חלב. ברוב המקרים אנו מוסיפים לצד המשקה החם גם משהו מתוק כמו פרוסת עוגה או כמה עוגיות כדי להנעים את השתייה - אלו הן תוספות שבטווח הארוך עלולות להוביל לעלייה במשקל, נסו לוותר על תוספות אלו ככל שניתן ולהמעיט באכילת פחמימות פשוטות. ואפשר להחליף במעט אגוזי מלך, אגוזי פקאן או שקדים טבעיים .
6. נחליף את המתוקים בפירות העונה-
פירות החורף עשירים בוויטמין C, בסיבים תזונתיים ובוויטמינים. במקום לקחת עוד עוגייה נסו לקחת מנת פרי כמו: תפוז/קלמנטינה/תפוח/בננה קטנה/ 2 תמרים ולצרף לצד זה חופן של שקדים או אגוזיים טבעיים וללא מלח. שילוב של פרי עם מנת שומן בריאה כמו זה יבטיח לכם ארוחת ביניים שהיא נשנוש בריא. השילוב של פרי ושומן מאט את קצב ספיגת הסוכרים מהפרי ויאט את עליית רמת הגלוקוז בדם ויתרום לתחושת השובע.
7. ויטמינים- כתום זה בריא
– ירקות כתומים כמו גזר, דלורית, דלעת ובטטה, מכילים כמות גדולה ביותר של בטא קרוטן שהוא פיגמנט ממשפחת הקרוטנואידים, שהם תרכובות אורגניות הנמצאות בצמחים ונחשבות לנוגדי חמצון חשובים. ירקות כתומים מפחיתים את הסיכון למחלות לב כלי דם, מעכבים תהליכי הזדקנות ושומרים על מערכת העור. אפשר למצוא בירקות הכתומים גם את הוויטמינים: ויטמין A, ויטמין C, חומצה פולית, ויטמין E, ומינרלים כגון אשלגן, סידן, מגנזיום וברזל. אז חשוב לשלב " כתומים" בתפריט היומי אך זכרו שגם בהם יש קלוריות – הכול במידה .
8. נשקול ליווי תזונתי מקצועי-
המחקרים העדכניים ביותר תומכים בבקרה ומעקב תזונתי כדי לשמור על משקל תקין. בקרו אצל הדיאטנית, קבלו ממנה תכנית תזונתית המתאימה לכם אישית והישארו במעקב .