לקטנצ'יק יש קלקול קיבה, שלשול, גזים, או שסתם לא נוח לו בבטן. הוא שוכב מכווץ על הספה בסלון, והדבר שאתם הכי רוצים לעשות עכשיו הוא לגרום לו להרגיש יותר טוב, וכמה שיותר מהר. כבר הנחתם תחת הבטן הכאובה בקבוק חם והגשתם כוס מים; בהמשך לאלה, כדאי שתקפידו בימים הקרובים על תפריט שיכלול מאכלים פשוטים שלא מעיקים על העיכול ויעזרו להרגיע את התחושה הלא נעימה. הנה כמה מהם:
בננה
בשלה מספיק, עם קליפה צהובה: לא ירוקה ולא חומה. היא מלאה באשלגן ולכן חשובה במצבים של שלשול או הקאות, שבהם הגוף עלול לאבד אלקטרוליטים חיוניים לגוף. היא עשירה גם בפקטין, שמסייע בספיגת נוזלים במעיים – וגם בסוכר, שמספק לגוף קלוריות גם כשקשה לאכול כרגיל.
תפוח
הוא מתעכל במהירות ובקלות, מהווה מקור זמין לפקטין וסוכר ומספק אנרגיה זמינה לגוף. קליפת התפוח עשירה בסיבים שקצת יותר מאתגרים את המערכת, לכן כדאי לקלף את התפוח שאתם מגישים לילד. מומלץ במיוחד לבשל אותו אחרי הקילוף ולהגישו חתוך או מרוסק, אפשר עם קמצוץ סוכר; קל מאוד לעיכול, קליל ונעים בבטן.
תה שומר
שומר יכול לעזור מאוד לכאבים ועוויתות בבטן, ומשמש בתפקיד הזה כבר אלפי שנים ברפואה הסינית וההודית. השומר מכיל חומרים שבכוחם לרפות את שרירי הקיבה ולעזור כך בהפחתת התכווצויות הקיבה ובהפחתת הגזים במערכת העיכול. את השומר אפשר לאכול חי או צלוי בתנור – ואפשר להכין תה מהזרעים שלו, ולהמתיק בסוכר לבן.
תה קמומיל
גם הקמומיל, כמו השומר, משמש כמרגיע-בטן כבר אלפי שנים. יש בו נוגדי דלקת ונוגדי חמצון, הוא מפחית כאבים והוא מפיץ ריח נעים ומרגיע. הכינו ממנו כוס תה חם עם כפית סוכר, ותנו לילד ללגום באיטיות.
אורז לבן
אורז לבן חם הוא קומפורט פוד אמתי: מנחם, מקל, נעים בבטן. כמות הסיבים הקטנה וכמות העמילן הגדולה שבו תורמות לעיכול מהיר. והשהייה הקצרה שלו בקיבה גורמת לכך שלא תופרש חומציות שעלולה לגרום להרגשה רעה. כשאתם מבשלים מנת אורז לילד חולה, עשו זאת בלי שמן או חמאה: רק מים ומעט מלח.
ג'ינג'ר
לא רק לבחילות בהיריון: ג'ינג'ר מקל על הרגשה רעה בדרכי העיכול שנגרמת גם מסיבות אחרות. טרי, מסוכר, או חלוט בכוס תה: בכל צורה שלא תבחרו להגיש אותו, הוא יקל על בחילה, על גזים, על צרבת וסתם על בטן מלאה מדי. טיפ: לעיסה של ג'ינג'ר טרי תקל גם על מי שסובל מבחילות בנסיעות.