אז מה ההבדל בין פירות טריים למיובשים ?
הטריים:
עשירים בוויטמינים ומינרלים החשובים לפעילות הגוף בכלל ולמערכת החיסון בפרט, ובסיבים תזונתיים המסייעים לפעילות העיכול ולאיזון רמות הסוכר ושומני הדם.
לכל פרי צבע , טעם, ייחודיות והרכב תזונתי משלו - לכן מומלץ לגוון בסוגי הפירות.
כדאי לזכור שבכל פרי יש גם 3-6 כפיות סוכר תלוי בסוג ובגודל ולכן בניגוד לירקות שמומלץ לאכל ללא הגבלה יש לאכל פירות בכמות מתונה.
המיובשים:
הפירות המיובשים רחוקים מלהיות טבעיים.
בתהליך הייבוש בחום, הולכים לאיבוד חלק מהוויטמינים ולרוב נוספים גם כימיקלים שונים.
הייבוש מוציא מהפרי את נוזליו והופך אותו למרוכז בסוכר ועל זה לא פעם מוסיפים סוכר מבחוץ ...
ובנוסף,
- בננה מיובשת, למשל, עברה טיגון והיא למעשה סוג של צ'יפס.
- לפירות מיובשים כמו משמש, קיווי ופפאיה מוסיפים צבעי מאכל מה שהופך אותם ליותר מושכים אך כנראה לפחות בריאים.
- לעיתים משתמשים גם בחומרים למניעת השחרה שאף הם אינם תורמים לבריאות.
אז אם כבר בחרתם בפירות המיובשים עצרו רגע וקראו את רשימת הרכיבים שעל העטיפה . בחרו את אלה עם הרשימה הקצרה ביותר ועם פחות תוספות כמו סוכר, שמן , צבעי מאכל מלאכותיים, חומרים משמרים, חומרים מונעי השחרה ועוד. העדיפו פירות פחות יפים אך יותר טבעיים
ובעצם, בישראל, מומלץ לעבור למדף ממול ולבחור בפירות הטריים שמגדלים בארץ.
ועוד מומלץ לשלב עם הפירות אגוזים או שקדים טבעיים (לא קלויים, לא מומלחים ולא מסוכרים...) העשירים בסידן ואומגה 3 ויחד שומרים על איזון הסוכר והבריאות .
חג שמייח ובריא!